{ "title": "Kanal Tedavisi", "image": "https://www.disagrisi.gen.tr/images/kanal-tedavisi.jpg", "date": "21.01.2024 06:26:44", "author": "Mukbile", "article": [ { "article": "
Kanal tedavisi sağlıksız bir dişin tekrar kazanılması için yapılan bir işlemdir. Dişin çürümesi veya travmalara maruz kalmasından dolayı ihtiyaç duyulan işlem, lokal anestezi uygulanarak yapılır. Yaptırılacak dişlerin doğal olmayacağını düşünürsek, dişleri korumak amacıyla bu tedavinin uygulanması tavsiye edilir. Tedavi tek seansla tamamlanabileceği gibi, 2-3 seansta sürebilir. Bu tamamen dişte bulunan hasarla alakalıdır. Erken tedavi her zaman %100 başarı sağlayacaktır.

Kanal tedavisinin aşamaları nelerdir?
Kanal tedavisi yapılmış olan dişin ömrü ne kadardır?

Bu tedavinin ardından gerekli temizlik kurallarına uyulur, tedbirler alınırsa diş uzun yıllar size hizmet edecektir. Diş doktorunuzun tavsiyelerine uyarak, dişlerinizin ömrünü uzatabilirsiniz. Tedavi gören bir diş, tedavi görmemiş olan dişten daha sağlıklıdır.

Kanal tedavisi uygulanmazsa yaşanabilecekler nelerdir?

Çürüklerin kronikleşmesi sebebiyle dişler sağlığını yitirecektir. Sinir ve damar dokusu da kendini iyileştiremediğinden enfeksiyon tüm dişe yayılacaktır. Köklerden dokulara yayılan enfeksiyon, çene kemiğine sirayet edecek ve iltihaplanmasına sebep olacaktır. İltihap nedeniyle eriyen kemik dokusu, kist oluşumuna sebep olacaktır. Bu aşamadaki bir dişe uygulanacak olan tedavi oldukça zahmetli ve uzun süre alacaktır. Bazı hallerde ise dişin kurtarılması mümkün olmayacaktır. İlerlemiş bir çürük sıcak, soğuk gibi uyarıcılarda ağrı şeklinde tepkiler verecektir. Bu aşama esnasında müdahale edilmediği takdirde ağrıların dinmiş olmasına rağmen iltihap kemik dokusuna ulaşacaktır. İyice kronikleşmesine izin verdiğiniz zaman yüzde ağrı ve şişliklerle kendini belli edecek. Bu aşamada tedavinin başarı oranı oldukça düşecektir.
" } ] }