{ "title": "Diş Kaplama", "image": "https://www.disagrisi.gen.tr/images/dis-kaplama.jpg", "date": "21.01.2024 21:03:36", "author": "Furkan", "article": [ { "article": "
Diş kaplama, aşırı olarak madde kaybına uğrayan ya da estetik olarak uygun durumda olmayan dişlerin küçültülerek uygun materyallerle kaplanmasıdır. Kaplamanın yapılabilmesi için diş 1 mm küçültülür. Bunun yapılma sebebi dişi korumak, güzelleştirmek ve sağlamlaştırmaktır. Diş iki bölümden oluşmaktadır. Dişin gördüğümüz kısmına kuron, dişetinin altında kalan bölümüne ise kök adı verilmektedir. Kaplamalardaki amaç, doğal dişlerinize benzemesidir. Kaplamaların doğal dişlerinizin boyutlarına, şekillerine ve renklerine mümkün olduğu kadar yakın olmasına dikkat edilir.

Diş kaplama hangi durumlarda yapılabilir?
Diş kaplama için en uygun malzeme nedir?

Kişilerin dişlerinin yapısına göre en uygun malzeme kullanılmalıdır. Buna diş doktorunuz karar verecektir. Günümüzde en fazla tercih edilen kaplama malzemesi porselendir. Bunların dışında metal destekli porselenler de kullanılmaktadır.

Diş kaplama ne kadar sürede yapılır?

Dişlere yapılacak kaplama 2-3 randevuda tamamlanacaktır. Öncelikle dişlerdeki çürüklerin temizlenmesi ve dişlerin ölçülerinin alınması gerekir. Bu ölçülere göre yapılan kaplamalar yerlerine yerleştirilir. Yapılışı uygunsa doktorunuz tarafından kalıcı olarak yapıştırılır.

Diş kaplamalara nasıl bakım yapılmalıdır?

Her zaman olduğu gibi dişlerinizi günde iki kez fırçalamalı ve artıkları temizlemek için diş ipi kullanmalısınız. Özellikle sert yiyeceklerden kaçınarak, kaplamaların kırılmasını önlemelisiniz. Doktorunuzu düzenli olarak ziyaret ederek diş sağlığınızı kontrol altında tutunuz. Bu şekilde kaplamalarınızın ömrünü uzatmış olursunuz.
" } ] }