{ "title": "Diş Fırçalama Teknikleri", "image": "https://www.disagrisi.gen.tr/images/dis-fircalama-teknikleri(1).jpg", "date": "19.01.2024 14:57:09", "author": "Münteha", "article": [ { "article": "
Diş fırçalama teknikleri, sağlıklı dişlere sahip olmanızda rol oynayacaktır. Dişleri korumadaki en etkili yöntem, düzenli bir şekilde fırçalamaktan geçecektir. Fırçalama süresi 2 dakika sürmelidir. Fırçalama yaparken diş ile dişeti arasındaki bölge iyice fırçalanmalıdır. Buradaki amaç, dişlerin üzerine yerleşmiş olan bakteri plağını uzaklaştırmaktır. Bunları doğru olarak yapabilmeniz için, sağlıklı bir diş fırçasına sahip olmanız gerekir. Ağzın içerisinde kolay hareket edebilen, en arkadaki dişlere ulaşabilen naylon yapıdaki orta sertlikteki fırçalar bunun için uygun olacaktır. Fırça seçimi yapıldıktan sonra günde iki kez uygulama yapılmalıdır. Diş fırçası diş eti çizgisine eğimli olarak tutulmalıdır. Bu durumu bozmadan dairesel hareketlerle dişlerin fırçalanması sağlanmalıdır. Fırçanın konumu değiştirilmeden, fırça boyu ilerleme yaparak diğer bölgelerde aynı şekilde fırçalanmalıdır.

Dişlerin temizlenmesinde diş macunu ve gargaranın önemi nedir?

Diş macunları ağza hoş bir koku vererek, fırçalamayı kolaylaştırır. Ağız sağlığı için kullanılan gargaralar ise destekleyici tarzda ürünlerdir. Bunların sürekli olarak kullanımı önerilmemektedir. Fırçalama tekniğiniz düzgün değilse, diş macunu ve gargara kullanımından fayda beklemeniz yanlış olacaktır. Dişleri parlatmak için kullanılan tozlar diş doktorunuzun önerisi ile kullanılmalıdır. Aşırı derecede kullanmak, diş sağlığına yarar yerine zarar getirecektir.

Diş fırçalama tekniği nasıl olmalıdır?
Fırçalama esnasında yaşanabilecek olumsuzluklar nelerdir?

Fırçalama sırasında diş etlerinde kanama oluyorsa, bu bölgeler temizlenememiş olan yerlerdir. Kanama olduğunda fırçalamayı bırakmamanız gerekir. Sadece daha fazla dikkat etmeniz gerekir. Kanamalar belli süre sonunda kesilmezse, diş taşı oluşumlarınız olabilir, doğru bir şekilde fırçalamayı yapamıyor olabilirsiniz. Diş fırçaları kişiye özel kullanılmalı, 3-4 ay sonra yenisiyle değiştirilmelidir. Gerekiyorsa diş ipi ve ara yüz fırçalarının kullanımı ihmal edilmemelidir.

Diş fırçalamada yapılan hatalar nelerdir?
" } ] }