{ "title": "Diş Eti Şişmesi", "image": "https://www.disagrisi.gen.tr/images/dis-eti-sismesi.jpg", "date": "19.01.2024 06:36:25", "author": "Tenvir", "article": [ { "article": "
Diş eti şişmesi bakterilerin enfeksiyon oluşturması ile ortay çıkan oluşumlardır. Bakteri ve asitli ortamlar oldukları bölgeye zarar verdiklerinden dolayı, dişeti şişerek tepki verir. Diş etlerindeki şişme, ağzın ve dişin çevresinde, yumuşak ve sert damakta, yutakta, dilde, diş etinde oluşan etrafı sarı, kırmızı çerçeve ile kaplı olan ağrılı durumlar olarak belirlenir. Enfeksiyonun kendine yer bulamaması sebebiyle, bulduğu yerde şişlik oluşturması sebebiyle meydana gelirler. Toplumun %20'sini etkileyen bir rahatsızlıktır. Ağız ve diş sağlığınıza dikkat ederek yaşam kalitenizi yükseltebilirsiniz.

Diş eti şişmesine sebep olan olaylar nelerdir?
Diş eti şişmesi nasıl tedavi edilmelidir?

Kadınlarda daha fazla görülen şişmeler, doğru bir diş bakımı sayesinde önlenebilir. Yapılacak tedavinin süresi ve maliyeti hastadan hastaya değişiklik gösterebilir. Doğru uygulanabilecek fırçalama teknikleri ile kendiliğinden düzelebileceği gibi, bazı durumlarda ilaç tedavisi gerekebilir. Doktorun tavsiye edeceği bir antibiyotik kullanımı, diş eti şişmesini tedavi edecektir. Stresten dolayı oluşan şişlikler, stresten uzak durmakla iyileşecektir.
" } ] }