{ "title": "Diş Beyazlatıcı", "image": "https://www.disagrisi.gen.tr/images/dis-beyazlatici.jpg", "date": "21.01.2024 11:36:31", "author": "Öklü", "article": [ { "article": "
Diş beyazlatıcı olarak kullanılan ürünler, doğal olabileceği gibi doktorunuzun önereceği tıbbi ürünler olabilir. Dişlerin renk değişimine uğradığı durumlarda, doğal parlaklığını kaybettiği zamanlarda uygulanan bir yöntemdir. Bu yöntem hamile kadınlar ve çocuklar dışında herkese rahatlıkla uygulanabilir.

Doğal diş beyazlatıcıları nelerdir?

Karbonat: Doğal diş beyazlatma ürünleri arasında yer alan karbonat, bunu yanı sıra bakteriler ve mikroorganizmalar için de fayda sağlayacaktır. Ağızdaki diş taşlarının temizlenmesinde de yaralı olacak bir maddedir.

Sofra tuzu: Karbonat kadar faydalı olmasa da ağızdaki bazı bakterileri öldürerek beyazlatma sağlayabilir. Ayrıca diş eti iltihaplarındaki ödemlerin giderilmesinde fayda sağlayacaktır.

Gliserin: Anti bakteriyel özelliği bilinmese de gliserinde faydalı maddeler arasında yer alır. Bir damla gliserin damlatılmış çözeltiler, mikroorganizmaların faaliyetlerini durdurmaya yetecektir.

Doğal olmayan diş beyazlatıcılar nelerdir?

Genellikle içerikleri aynı olmakla birlikte değişik şekillerde üretilen beyazlatıcılar kale, jel ve sprey şeklinde olabilir. Diş doktorlarının kullandığı beyazlatıcıların içerikleri daha fazla olduğundan, daha etkili bir beyazlatma yaparlar. Güvenli üreticilerin ürünlerini tercih etmek, başarılı bir beyazlatma işlemi gerçekleştirecektir.

Diş beyazlatma işlemi nedir?

Yapılan işlem dişlerin yapısında oluşan renklenmeleri yok eden bir işlemdir. Bu renklenmeler çay, kahve, sigara gibi maddelerin kullanılmasından, yaşlılıktan, tetrasiklin kullanımından, eskiden yaptırılan diş kaplamalarından, travmalardan oluşabilir. Uygun yöntemler kullanılarak, diş hekimi tarafından yapılan beyazlatma işleminin diş etlerine ve dişlere zararı bulunmamaktadır. İlk yapıldığında kızarıklık, hassasiyet gibi belirtiler olsa da çok kısa sonra geçecektir.

Diş beyazlatma işlemi kaç şekilde yapılabilir?

Home bleaching: (Ev ağartması) Doktorun ağızdan aldığı kalıplar içerisine ilaç konarak dişlerin üzerine takılır. 6-8 saat kadar dişlerde kalan kalıp, dişlerin durumuna göre 1-4 hafta içerisinde gereken beyazlığı sağlar.

Office bleaching: (Ofis ağartması) Doktorun muayenehanesinde yapılan işlemde, ilaç doktor tarafından dişlere uygulanır. Işık kaynağı sayesinde dişler beyazlatılır. Dişlerin yapısına göre 1- 2 seansta tamamlanır.
" } ] }